پرداخت خسارت در زمان تصادف با ماشین اجاره ای چگونه است؟

پرداخت خسارت در زمان تصادف با ماشین اجاره ای چگونه است؟

از تلخ‌ترین اتفاقاتی که ممکن است برای هر خودرویی رخ دهد، تصادف است. هنگام تصادف مهمترین نکته داشتن بیمه‌نامه‌ی خودرو است. تصادف با ماشین اجاره‌ای جزو مواردی‌ست که هراس زیادی در اجاره کنندگان ایجاد می‌کند و اگر شما هم جزو افرادی هستید که به دلیل نگرانی از تصادف، اقدام به رنت ماشین نمی‌کنید، حتما تا انتهای این متن با شرکت سعادت رنت، بزرگترین شرکت رنت در ایران همراه باشید تا با در اختیار گذاشتن درست‌ترین اطلاعات بتوانید دغدغه‌های خود را برطرف سازید و به راحتی از رانندگی با خودروی اجاره ای لذت ببرید.

توجه داشته باشید که تمامی خودروهای موجود در مجموعه دارای بیمه‌نامه هستند و در زمان رنت ماشین به شما تحویل داده خواهد شد. یعضی از سوالات متداول در این زمینه عبارتند از:

هنگام تصاف با ماشین اجاره‌ای باید چه کنیم؟

بیشترین نگرانی افراد از این است که خسارت تصادف با ماشین اجاره‌ای برعهده کیست؟

در ادامه به پاسخ این سوالات می‌پردازیم.

مراحل جلوگیری از تصادف با خودروهای اجاره ای

در ابتدا باید بدانید که از چه طریقی می‌توانید از تصادف با ماشین اجاره ای جلوگیری کنید؛ در اینجا به تعدادی از این موارد اشاره می‌کنیم:  

  • در زمان رانندگی با خودروی اجاره‌ای دقت لازم را داشته باشید. 
  • هنگام اجاره ماشین حتما شماره مسئول شرکت را یادداشت کنید. 
  • بررسی نمایید که خودرو دارای چه نوع بیمه‌هایی است .
  • سقف بیمه را بررسی کنید. 
  • مدت زمان بیمه را چک کنید. 
  • پیش از اجاره ماشین اطلاعات کافی و لازم را درباره‌ی این که پس از تصادف باید چه مراحلی را طی کرد به دست بیاورید. 

اجاره خودرو ارزان در ایران

بعد از تصادف با ماشین اجاره ای چه کارهایی انجام دهیم؟

در این قسمت ما اطلاعات دقیق در مورد شرایط تصادف با ماشین اجاره‌ای با راننده و بدون راننده را به طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

شرایط تصادف با ماشین اجاره ای بی راننده

اگر در زمان استفاده از سرویس اجاره خودرو بدون راننده سعادت رنت تصادف کردید، چه خسارت تصادف با ماشین اجاره‌ای برعهده شما و چه فرد مقابل باشد باید به نکات زیر توجه کنید:

  • در ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید و از سلامت سرنشینان مطمئن شوید. در صورتی که کسی آسیب دیده است با اوژانس تماس بگیرید.
  • در صورتی که با خودروی دیگر تصادف کردید حتما از سلامت سرنشینان خودروی مقابل نیز مطلع شوید.
  • از صحنه‌ی تصادف فیلم و عکس برداری کنید. اجاره کننده در قبال خودروی اجاره ای مسئول است؛ در نتیجه حتما از خودرو عکس و فیلم برداری کنید.
  • به پلیس راهنمایی و رانندگی زنگ بزنید.
  • با مجموعه سعادت رنت تماس بگیرید و گزارش این اتفاق را به کارشناسان بدهید.
  • اطلاعاتی همچون گواهینامه، بیمه نامه و ... را در دسترس قرار دهید.
  • با نماینده‌ی بیمه برای حضور در صحنه‌ی تصادف تماس بگیرید و در صورتی که کسی در محل حضور پیدا نکرد، به دفاتر بیمه مراجعه کنید تا مراحل قانونی طی شود.
  • جا به جایی خودرو به محل تعیین شده (پارکینگ) توسط یدک کش یا به صورت شخصی انجام شود.
  • تبادل شماره تماس با شاهدان و راننده ماشین مقابل را نیز انجام بدهید.

شرایط تصادف با ماشین اجاره ای بی راننده

اگر در تصادف با ماشین اجاره ای شما مقصر باشید

تمامی خودروهای سعادت رنت دارای بیمه شخص ثالث هستند، در نتیجه اگر در زمان کرایه ماشین تصادف کردید، بیمه‌ی شخص ثالث تعهدادت خود را پرداخت خواهد کرد؛ اما پرداخت هزینه‌ی خسارات مازاد همچون افت ارزش ماشین، هزینه‌ی خواب ماشین برای تعمیرات بر عهده‌ی فرد اجاره کننده خواهد بود.

اگر در تصادف با ماشین کرایه ای مقصر نباشید

در صورتی که در تصادف با ماشین اجاره‌ای مقصر نباشید، پرداخت هزینه‌ی خسارات تصادف با ماشین اجاره‌ای بر عهده‌ی بیمه خودروی مقابل خواهد بود. درصورتی که در پرداخت هزینه‌ی بیمه فرد مقابل تاخیری داشته باشد، باید مبلغ را به صورت کامل واریز کنید. در این مرحله نیز پرداخت هزینه مازاد افت ماشین و خواب ماشین در تعمیرگاه بر عهده‌ی شما به عنوان فرد اجاره کننده‌ی ماشین خواهد بود.

اختلاف مشتریان و بیمه گران در پرداخت خسارت بیمه

یک تحقیق میدانی از واحدهای پرداخت خسارت شرکت های بیمه نشان داده است بیش از 80 درصد نارضایتی مردم از خدمات بیمه گران ناشی از کمبود اطلاعات در زمینه بیمه نامه و شرایط مندرج در آن است. فارغ از خرید این بیمه، گرفتن خسارت و استفاده درست از بیمه نامه براساس حقوقی که در آن وجود دارد، برای بیمه گذاران اهمیت خاصی دارد.

هزینه‌ های تصادف با خودرو اجاره‌ ای

در زمان تصادف فرد اجاره کننده باید هزینه‌های بیان شده را پرداخت کند: 

  • پرداخت هزینه افت ارزش ماشین
  • هزینه‌ی خواب ماشین (پرداخت هزینه کرایه ماشین تا زمانی که خودرو نزد تعمیرگاه باشد.)
  • پرداخت هزینه انتقال خودرو با جرثقیل به محل مورد نظر
  • پرداخت هزینه پارکینگ در صورت توقف خودرو 
  • هزینه‌های اداری که برای پیشبرد مراحل

هزینه‌ های تصادف با خودرو اجاره‌ ای

هزینه افت ماشین چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

هزینه افت ماشین به اختلاف قیمت ماشین در بازار با بعد از تصادف گفته می‌شود. پس از تصادف، حتی اگر خودرو به خوبی تعمیر شود و  از قطعات اصلی و باکیفیت نیز استفاده شود، ارزش خودرو نسبت به قبل از حادثه کمتر خواهد بود در نتیجه در زمان کرایه ماشین این مبلغ از فرد اجاره کننده دریافت خواهد شد.

معمولا هزینه‌ی افت ماشین پس از تصادف به کمک کارشناس فنی محاسبه می‌گردد. کارشناس فردی‌ست که از نظر مشتری و شرکت مورد تایید باشد، وی خسارت را بررسی کرده و هزینه را محاسبه و اطلاع خواهد داد.

شرایط تصادف با ماشین اجاره ای با راننده

در اجاره ماشین با راننده از شرکت سعادت رنت، نیاز به ارائه هیچ مدرکی ندارید و تمام مسئولیت و خسارات احتمالی برعهده راننده و شرکت خواهد بود. به همین دلیل در صورت بروز هر گونه اتفاق شما نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای بابت خسارت تصادف با ماشین اجاره‌ای نیستید. رانندگان مجموعه با دقت و آشنا به مسیر هستند و از این نظر هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد.

شرایط بیمه برای اجاره خودرو

اجاره خودرو از جمله خدماتی است که برای متقاضیان خود شرایط بسیار راحتی را در زمینه حمل و نقل فراهم می کند اما سوالی که ممکن است برای مشتریان اجاره خودرو و کسانی که اتومبیل کرایه کرده اند پیش بیاید این است که، در صورت بروز تصادف، باید چه کنیم؟ خسارت خودرو را چه کسی پرداخت می کند؟ آیا خودرو های اجاره ای تحت پوشش بیمه هستند؟ این ها سوالاتی هستند که در این مقاله می خواهیم به آن ها پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.

اجاره خودرو و بیمه

شما در صورت اجاره ماشین از طرف شرکت های معتبر اجاره خودرو در سراسر ایران، تحت پوشش بیمه قرار می گیرید. شما در صورت عقد قرار داد برای اجاره خودرو، برگه بیمه را هم از طرف شرکت دریافت خواهید کرد.

انواع بیمه هنگام اجاره خودرو

شما هنگامی که برای اجاره خودرو اقدام می کنید، هنگام عقد قرار داد با دو مدل بیمه مواجه می شوید که عبارتند از:

  • بیمه معمولی
  •  بیمه کامل

بیمه معمولی

بیمه معمولی از طرف برخی از شرکت های اجاره خودرو معتبر به مشتریان ارائه می شود. بیمه معمولی اجاره خودرو شامل بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه می باشد که همان طور که اشاره کردیم، بعد از امضای قرار داد اجاره خودرو، در اختیار مشتریان قرار می گیرد.

بیمه کامل

این نوع بیمه در ایران تنها از طرف شرکت سعادت رنت به مشتریان ارائه می شود. این بیمه کامل ترین بیمه ای است که به مشتریان از طرف شرکت اجاره خودرو ارائه می شود. برای دریافت این بیمه، مشتریان کافی است در کنار هزینه اجاره خودرو که روزانه محاسبه می شود، 40 هزار تومن بیشتر پرداخت کنند تا مشمول بیمه کامل شوند. بیمه کامل هم چنین free km (کیلومتر آزاد) است، یعنی محدودیت کیلومتر ندارند و در صورت پیمودن کیلومتر اضافی از شما هزینه ای دریافت نمی شود.
در ادامه به بررسی تفاوت این دو بیمه در صورت بروز حوادث می پردازیم.

دو عامل تعیین کننده حق بیمه

در عین حال دو عامل تعیین کننده حق بیمه در «بیمه بدنه» عبارت اند از: «ارزش اتومبیل» و «نرخ حق بیمه». ارزش اتومبیل را خریدار بیمه اعلام می کند شرکت سعادت رنت تمامی خودرو های خود را در بالا ترین سطح بیمه پوشش داده است و نرخ حق بیمه انواع اتومبیل در «آیین نامه تعرفه بیمه بدنه اتومبیل» تعیین شده است. پس از آزادسازی و حذف این تعرفه، بیمه گران براساس نرخ های مقایسه ای آن را تعیین می کنند. هرچند انگیزه اصلی بیمه گذاران از خرید بیمه بدنه اتومبیل، جبران خسارات است و در زمان اجاره خودرو به دلیل آنکه تمامی خسارت را بیمه بپردازد و در زمان اجاره نیازی به پرداخت خسارت از سمت مشتریان عزیز نباشد. در زمان کرایه ماشین بدون راننده باید بدانید که بیمه نامه بدنه باید متناسب با ارزش آن باشد. یک اصل بیمه ای متذکر می شود: «اگر ارزش بیمه شده اتومبیل کمتر از ارزش واقعی آن در روز وقوع حادثه باشد، خسارت وارده برمبنای نسبت این دو ارزش به یکدیگر یا بر مبنای «قاعده نسبی مبلغ بیمه» محاسبه و پرداخت می شود.

برای مثال، فرض کنید که هنگام وقوع خسارت، ارزش واقعی اتومبیل در بازار50 میلیون تومان باشد و این اتومبیل به ارزش 30 میلیون تومان بیمه شده باشد، اگر خسارت وارد شده، پس از کم کردن سهم بیمه گذار از خسارت (فرانشیز)، 10میلیون تومان تعیین شود، خسارت قابل پرداخت به روش زیر محاسبه می شود: 10 (خسارت تعیین شده) 30 (ارزش بیمه شده اتومبیل)، 50 (ارزش واقعی اتومبیل) قیمت قطعات بارها اتفاق افتاده که بیمه گذاران از نحوه محاسبه قطعات اضافی روی خودرو و میزان خسارت پرداختی ناراضی بوده اند.

این موارد بیشتر شامل سیستم های صوتی و تایر خودرو می شود که بیمه گر بسیار کمتر از ارزش واقعی آن می پردازد. البته دلیل آن این است که حق بیمه براساس نرخ واقعی خودرو و ارزش قطعات آن پرداخت نشده و سقف تعهد بیمه گر محدود است. برای جبران خسارت قطعات طبق ارزش واقعی آنان باید در زمان پرداخت حق بیمه این موضوع را در نظر گرفت. همچنین این خسارت برای یک بار پرداخت می شود و بیمه گذار موظف است پس از دریافت خسارت خرید قطعه زیان دیده، به بیمه گر مراجعه و مازاد حق بیمه را برای خسارت بعدی پرداخت کند.

بیمه بدنه و ثالث خودرو های اجاره ای

در پی توافق پلیس راهنمایی و رانندگی و بیمه مرکزی، سقف پرداخت خسارت تصادفات بدون کروکی در بیمه شخص ثالث به بیش از 3 میلیون تومان رسیده است، اما این سقف در بیمه بدنه حدود یک سوم این میزان است. بنابراین مقصر حادثه پس از پرداخت خسارت به شخص زیان دیده، نمی تواند بدون کروکی تا کل خسارت وارده به اتومبیل خود اقدام کند و می بایست کروکی داشته باشد. این موضوعی است که بسیاری از افراد نمی دانند و پس از مراجعه به بیمه گر خود، متوجه می شوند. هرچند تصمیم پرداخت خسارت بدون کروکی به منظور تسهیل کارها و جلوگیری از ایجاد ترافیک گرفته شد، اما دارندگان بیمه بدنه بدون کروکی تصادف نمی توانند تا سقف تعهد بیمه نامه خود از شرکت بیمه خسارت بگیرند. به همین دلیل در تصادفات در زمان اجاره ماشین حتما برگه کروکی را از افسر راهنمایی و رانندگی دریافت نمایید. بگو مگو های بیمه ای با تمام این احوال، بسیار پیش می آید که مراجعان به واحدهای پرداخت خسارت و کارشناسان بیمه است وارد مجادله هایی شده اند که بیشتر آنها ناشی از کم اطلاعی از قوانین است.

در صورت بروز حوادث بعد از اجاره خودرو خسارت چگونه محاسبه می شود؟

اگر شما از خدمات اجاره خودرو استفاده کرده اید، در صورت بروز حوادثی از جمله تصادف، باید بدانید که هزینه خسارت با وجود بیمه چگونه محاسبه و پرداخت می شود. شرکت های اجاره خودرو خسارات ناشی از تصادفات به دو دسته ی خسارات زیر یک میلیون تومان و بالای یک میلیون تومان تقسیم می کنند.
خسارات زیر 1 میلیون تومان اجاره خودرو
هنگام اجاره خودرو، شرکت کرایه ماشین مبلغ 1 میلیون تومان را از مشتریان خود به عنوان ودیعه یا دیپوزیت دریافت می کند. در صورت بروز تصادف، اگر هزینه خسارت ناشی از تصادف زیر 1 میلیون تومان باشد، چه در بیمه معمولی و چه در بیمه کامل، این هزینه از دیپوزیت مشتری پرداخت می شود و از بیمه پرداخت نمی شود.

چرا در خسارات 1 میلیون تومان، هزینه خسارت از بیمه پرداخت نشده و از دیپویت مشتری کم می شود؟

دلایل این سوال را در دو دسته بررسی می کنیم:

  1. مشتری هنگام عقد قرار داد اجاره خودرو و پرداخت دیپوزیت، در واقع متعهد یک سری شرایط و قوانین می شود و طبق آن موظف است در صورت بروز تصادف هزینه خسارت را پرداخت کند و این هزینه از ودیعه آن ها کاسته می شود.
  2. شرکت اجاره خودرو در صورت پرداخت هزینه خسارت با بیمه، باید به شرکت بیمه فرانشیز بدهد و هم چنین با توجه به این که در تصادف اول، شرکت بیمه تنها 10 درصد از هزینه بیمه را بر می دارد، اما در دفعات بعد این درصد بیشتر شده و مشکلات بسیاری را برای شرکت اجاره خودرو شامل می شود.

خسارات بالای 1 میلیون تومان اجاره خودرو
دراین نوع تصادفات تفاوت میان بیمه معمولی و بیمه کامل مشخص می شود. در صورتی که بعد از اجاره خودرو، تصادف کردید و خسات ناشی از این حادثه بیشتر از یک میلیون تومان برآورد شد:
اگر فقط مشمول بیمه معمولی باشید و هزینه خسارت بالای 1 میلیون تومان باشد، شرکت اجاره خودرو هرینه خسارت را بیمه پرداخت می کند، اما مشتری موظف است هزینه افت ماشین را به شرکت اجاره خودرو پرداخت نماید.

هزینه افت ماشین چگونه محاسبه می شود؟

خودرو های شرکت اجاره خودرو، از آن جایی که همگی مدل های سال های جدید هستند، باید هزینه افت ماشین بعد از تصادف های با خسارت بالا محاسبه گردد. برای محاسبه هزینه افت ماشبن، خودرو توسط یک کارشناس که مورد قبول هر دو طرف، یعنی شرکت اجاره خودرو و مشتری، می باشد چک شده و هزینه افت خودرو محاسبه می گردد که این هزینه توسط مشتری شرکت اجاره خودرو باید پرداخت گردد.
اگر فرد مشمول بیمه کاملی که از طرف شرکت سعادت رنت ارائه می شود باشد و هزینه خسارت بالای 1 میلیون تومان باشد، در این صورت سقف تعهد مشتریان همان 1 میلیون تومانی است که به صورت ودیعه گرفته شده است. و مشتریان کافی است تنها همان 1 میلیون تومان ودیعه را پرداخت کنند و باقی هزینه ها توسط شرکت اجاره خودرو پرداخت می شود.

در هنگام تصادف چه کنیم؟

در این صورت اول از همه با شرکت اجاره خودرو تماس بگیرید و آن ها با توجه به شرایط، شما را به صورت کامل راهنمایی خواهند کرد.
و این موضوع را در نظر داشته باشید که مشتری هنگام تصادف باید حتما کروکی را بگیرد تا شرکت اجاره خودرو بتواند از بیمه استفاده کند.

در هنگام اجاره خودرو با راننده، هزینه تصادف چگونه محاسبه می شود؟

در صورت استفاده از خدمات اجاره ماشین در اختیار، هنگام تصادف، مشتریان هیچ گونه هزینه ای لازم نیست بپردازند و مسئولیت تصادف و هزینه ناشی از خسارت آن بر عهده راننده است. حتی در صورت بروز خسارت جانی برای سر نشینان، مسئولیت هزینه های آن هم بر عهده راننده خودرو است. این شرایط برای اجاره اتوبوس و ون هم صدق می کند.

اگر در تصادف، طرف مقابل مقصر باشد، هزینه خسارت چگونه دریافت می شود؟

اگر بعد از اجاره خودرو تصادفی رخ داد و با تشخیص پلیس راهنمایی و رانندگی، طرف مقابل مقصر تصادف بود، مشتری موظف است با پیگیری های لازم هزینه خسارت را از مقصر تصادف بگیرد و این مسئولیت بر عهده شرکت اجاره خودرو نیست.

اجاره خودرو در سراسر ایران، کیش، دبی و استانبول

جمع بندی

سعادت رنت، بیمه‌های مختلفی را بر اساس بودجه شما در اختیارتان قرار می‌دهد که می‌توانید از آنها نیز بهره‌مند شوید تا در صورت بروز هرگونه مشکل هزینه کمتری را پرداخت کنید. در صورتی که در زمینه انواع بیمه سوالاتی ذهن شما را درگیر کرده است بهترین راه تماس با همکاران مجموعه می‌باشد تا اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهد. اگر دچار هر گونه مشکلی شدید با کارشناسان مجموعه در هر ساعت شبانه روز تماس بگیرید تا در کنارتان حضور داشته باشند و مشکلات را برطرف کنند.

سوالات متداول

پس از تصادف با خودرو اجاره ای باید چه کاری انجام دهیم؟ 

در ابتدا با پلیس و سپس با شرکت کرایه ماشین تماس بگیرید و از صحنه تصادف فیلم برداری کنید. 

در صورتی که طرف مقابل مقصر باشد باید چه کرد؟ 

خسارات از طریق بیمه فرد مقابل پرداخت خواهد شد. 

(4.92)
:
نظر خود را بنویسید
نظرات