قوانین فرودگاهی دبی و امارات، ضوابط ورود و خروج
به قلم مینا احمدی | انتشار : Monday 03 Mar 2023

همهی کشورها قوانین خاصی را برای ورود و خروج مسافران به سرزمین خود دارند. این قوانین در هر کشوری ممکن است متفاوت با دیگر کشورها باشد، برای مثال ممکن است که ورود حیوان خانگی به یک کشوری مجاز و به دیگری غیر مجاز باشد.
در این بخش از وبسایت سعادت رنت به بررسی قوانین فرودگاه دبی میپردازیم؛ اینجا با قوانین حجاب، میزان بار و موارد ممنوعه که ممکن است در دبی شما را به دردسر بیندازد آشنا خواهید شد. مسئولان دبی همیشه در رعایت مقررات بسیار سخت گیر بودند بههمین دلیل دانستن قوانین فرودگاه دبی بسیار ضروری است. اگر میخواهید به این شهر سفر کنید توصیهی سعادت رنت به شما مطالعه تمامی موارد ذکر شده است.
قوانین فرودگاه دبی درباره حیوانات خانگی
دبی جزو محبوبترین مقاصد سفر برای ایرانیان است. بسیاری از مسافران در سفر به این شهر دوست دارند که حیوان خانگی خود را همراه ببرند. دبی برای حیوانات خانگی قوانین بسیار سختی دارد. در این بخش به قوانین امارات برای حیوانات خانگی پرداختهایم.
ورود هر نوع حیوان خانگی مثل سگ، گربه و پرنده بدون داشتن گواهینامهی سلامت و کارت واکسن ممنوع است. در واقع شما باید برای بردن حیوان به دبی کارت سلامت وی را به همراه داشته باشید. سایر مواردی که باید برای حمل حیوانات خانگی به فرودگاه دبی در نظر داشته باشید عبارتند از: حیوانات خانگی مجاز برای ورود به کشور امارات شامل سگ، گربه و پرندگان (از جمله شاهینها) هستند.
- ورود بیش از 2 سگ و 2 گربه یا ترکیب آنها در یک سال ممنوع است؛ مگر اینکه حیوانات محل اقامتشان دبی باشد.
- حداقل سن مجاز گربه و سگها برای ورود به امارات از کشورهای کمخطر 12 هفته و کشورهای پرخطر 15 است.
- علاوه بر واکسیناسیون منظم هاری، برای ورود حیوان آزمایش تیتر هاری وجود دارد که باید انجام شود.
- برای بردن حیوانات خانگی باید 2 روز قبل پرواز به فرودگاه اطلاع داده شود.
- مهمترین قانون فرودگاه دبی برای ورود حیوان داشتن میکروچیپ است. در صورت نداشتن میکروچیپ هیچ یک از مدارک حیوان اعتبار نخواهد داشت و میکروچیپ باید مورد تایید کشور امارات باشد.
- قبل از ورود حیوان خانگی به دبی باید اطلاعات و مدارک حیوان را در سامانهی دولتی مربوط به اخذ مجوز ورود حیوانات خانگی وارد کرد، زیرا بدون داشتن این مجوز از ورود حیوانات خانگی به دبی جلوگیری میشود.
- اجازهی ورود صادر شده توسط وزارت تغییر اقلیم و محیط زیست امارات متحده عربی لازم است.
- گواهی بهداشت معتبر دامپزشک مورد تأیید مقامات کشور مبدا باید همراه باشد.
- حیوانات باید در بارنامه لیست شوند.
- طبق قوانین دبی کسی نمیتواند همراه خود بهصورت داخل کابین یا در قسمت بار، حیوان خانگی حمل کند. تنها راه انتقال از طریق کارگو است. کارگوی حیوانات زنده به معنی ارسال آنها بدون همراهی مسافر است.
- تمامی حیوانات خانگی باید واکسیناسیون کامل و آپدیت داشته باشند و نباید از آخرین واکسن ویروسی آنها یک سال گذشته باشد.
وسایل ممنوعه فرودگاه دبی
همانطور که گفتیم برخی از وسایل هستند که ورودشان به دبی کاملاً ممنوع است؛ در واقع وارد کردن این وسایل به فرودگاه دبی برای شما دردسر ساز خواهد شد.
آگاهی از قوانین فرودگاه دبی میتواند مفید باشد و شما را از دردسرهایی که در اثر ناآگاهی به وجود میآیند دور کند.
- ورود سیگار الکترونیک به دبی ممنوع است.
- آوردن مواد غذایی تازه مانند سبزیجات، لبنیات، میوه، ماهی، گوشت، خوراکیهای دریایی و مواد غذایی ژاپنی که کمتر از دو هفته تاریخ انقضا دارند ممنوع است. غذاهای ژاپنی که تاریخ آنها بیشتر از 2 هفته هستند باید دارای گواهینامه بهداشت کشور ژاپن باشند. (در فرودگاه ابوظبی و فجیره مواد غذایی از نظر آلودگی به بیماری وبا نیز بررسی میشوند.)
- وارد کردن پرندگان زنده و مرده و حتی تمامی خوراکیهایی که در آنها از مشتقات پرندگان استفاده شده از کشورهای آسیایی و آلمان، مصر، بریتانیا، مصر، عراق، لبنان، اردن و هلند اکیدا ممنوع است؛ زیرا ممکن است که دارای آنفولانزای مرغی باشند.
- البته ورود پرندگان از کشورهای دیگر نیز با داشتن مجوز ورود ممکن است.
- تمامی مواد غذایی حیوانی کشور چین که جزو خوراکیهای غیر طبیعی هستند ممنوع است؛ این موضوع به دلیل شیوع بیماری هانتاویروس میباشد.
- ورود اسلحه تنها با داشتن مجوز وزارت داخلی دبی امکانپذیر است.
- ورود هر نوع مواد مخدر به دبی ممنوع است و برای پیدا کردن آن شما را تفتیش بدنی میکنند.
- سی دی و فیلمهای مذهبی که در آن تبلیغ هر دینی جز دین اسلام باشد به فرودگاه دبی ممنوع است.
- ورود ابزارآلات مربوط به قمار بازی به فرودگاه دبی مجاز نیست.
- ارز جعلی در فرودگاه دبی نیز غیر قانونی است.
- تمامی مواد منفجره و آتشبازی را نباید به فرودگاه دبی وارد کرد.
- هرگونه وسیلهای که دارای برچسب و عکسی که با قوانین اسلام مغایرت داشته و بی اخلاقی باشد را نمیتوان به دبی برد.
- ورود لوازم تیز و برنده مثل شمشیر، چاقو و تجهیزات دفاع شخصی نیز ممنوع است.
- کلیهی گیاهانی که در خاک کاشته شده باشند.
- ورود عاج و شاخ حیوانات به فرودگاه مجاز نیست.
- ورود هرگونه غذای خانگی پخته شده به دلیل مشخص نبودن محتویات مجاز نیست.
- تورهای ماهیگیری که بیش از 3 لایه دارند را نمیتوان به دبی وارد کرد.
- ورود تایرهای استفاده یا تعمیر شده به فرودگاه دبی غیر قانونی است.
قوانین فرودگاه دبی درباره آب و مایعات
حمل مایعات در تمام فرودگاههای دنیا با محدودیتهایی همراه است، دبی هم از این موضوع استثنا نیست. شهر دبی برای هرآنچه که میخواهید وارد این کشور کنید قانونهای خاصی دارد، یکی از قوانین فرودگاه دبی درباره مایعات است. ورود مایعات به دبی اگر کمتر از 100 میلی لیتر باشد مجاز است؛ اما ورود بیشتر از این مقدار مجاز نیست. برای حمل مایعات باید حتما آنها را در ظرف شفاف ریخته باشید.
در فرودگاه دبی اگر بخواهید مایعات را در کیفدستی خود قرار دهید باید در یک کیسهی شفاف گذاشته باشید تا محتویات درون آن مشخص باشد.
در مورد نوشیدنیهای الکلی برای غیر مسلمانان و افراد 18 سال به بالا در هر شهر امارات قوانین خاصی وجود دارد که شامل:
- شهر دبی: تنها ورود 4 لیتر از هر نوع نوشیدنی الکلی یا ۲۴ قوطی آبجو مجاز است.
- شهر ابوظبی: تنها ورود 4 لیتر از هر نوع نوشیدنی الکلی یا ۲ کارتن آبجو که هر کدام شامل ۲۴ قوطی باشند مجاز است.
- شهر فجیره: تنها ورود 4 لیتر از هر نوع نوشیدنی الکلی مجاز است.
- شهر شارجه: ۴ لیتر شراب یا اسپریتز یا ۴۸ قوطی آبجو مجاز است.
قوانین فرودگاه دبی درباره حجاب بانوان
در دبی سختگیریهای زیادی برای پوشش وجود ندارد، اما یک سری قوانین برای حجاب زنان وجود دارد که باید رعایت شود. بهتر است که در امارات و شهرهای آن از لباسهای مناسب استفاده کنید. برخلاف کشورهای اروپایی، لباسهای تنگ و بدننما در دبی ممنوع است.
در دبی زنان باید از پوشیدن برخی از لباسها نظیر شلوارک، دامن، لباس مجلسی و لباس شفاف خودداری کنند. برای مردان نیز قوانینی دربارهی حجاب وجود دارد که باید رعایت کنند. شلوارکهای بالای زانو، تی شرتهایی با تصاویر و متنهای نامناسب و توهین آمیز در دبی ممنوع است.
توجه داشته باشید که مردان و زنان در استخر و ساحلهای دبی میتوانند لباس شنا بپوشند. در کلوبهای شبانه دبی نیز پوشیدن هر نوع لباس مجاز است. در برخی از مراکز خرید دبی هم علائمی هشدار دهنده برای پوشش مناسب وجود دارد. اگر قصد بازدید از اماکن مذهبی را هم دارید باید با رعایت حجاب وارد آنجا شوید.
این نکته مهم است که بدانید پوشیدن لباس نامناسب در دبی ممکن است یک ماه زندان برای شما به همراه داشته باشد.
قوانین فرودگاه دبی درباره سیگار و دخانیات
قوانین فرودگاه دبی برای بردن سیگار و دخانیات زیاد سختگیرانه نیست که در اینجا به آن اشاره میکنیم:
ورود حداکثر ۴۰۰ نخ سیگار و سیگار برگ که ارزشی معادل ۳۰۰۰ درهم داشته باشند و ۲ کیلوگرم تنباکو (به غیر از انفیه یا تنباکوی جویدنی) برای مسافرانی که بالای 18 سال سن دارند به دبی مجاز است.
مقررات جانبی فرودگاه دبی
در این بخش شما را با برخی از مقررات جانبی فرودگاه دبی آشنا میکنیم.
- برای سفر به دبی و هر یک از شهرهای امارات نیاز به ارائهی ویزا هست. برای ویزای دبی میتوانید از طریق آژانسهای هواپیمایی اقدام کنید.
- آوردن داروهایی که برای استفادهی شخصی بوده و نسخهی پزشک دارند مجاز هستند.
- ارز همراه مسافر چه مسافران ورودی و خروجی محدودیت ندارد؛ اما مسافران باید بیش از ۱۰۰۰۰۰ درهم یا ارزهای معادل آن را در اظهارنامه، اعلام کنند.
- گذرنامهی شما در زمان سفر به دبی باید بیش از 6 ماه اعتبار داشته باشد.
- اگر بهصورت موقت به دبی سفر میکنید و تعداد زیادی وسیله خریدهاید، بدانید که روی هر وسیله مقداری مالیات برای شما محاسبه شده است که باید در فرودگاه و هنگام خروج از کشور به مسئولان فرودگاه اعلام کنید که ساکن دبی نیستید تا مبلغی که از شما به عنوان مالیات گرفته شده، بازگردانده شود؛ بنابراین هیچ مسافری در سفر به دبی نباید مالیات خرید اجناس پرداخت کند برای این کار باید به بخش TAX در فرودگاه مراجعه کنید.
- برای سفر به دبی نیاز به ارائهی کارت واکسیناسیون و سلامت نیست و این قانون فقط برای حیوانات خانگی است.
جمعبندی
مهمترین قوانین فرودگاه دبی را نام بردیم تا در زمان سفر خود با مشکلی روبه رو نشوید. قبل از سفر خود حتما قوانین را چک کنید تا در صورت تغییر قوانین از آن مطلع باشید. یکی از نکات مهمی که در فرودگاه دبی نیز وجود دارد در مورد ماشینهای اجارهای است. در زمان اجاره خودرو در فرودگاه دبی باید ماشین را در پارکینگ مخصوص ماشینهای اجارهای پارک کنید در غیر این صورت خودرو جریمه میشود.
در صورتی که شما خودروی مورد نیازتان را از مجموعهی سعادت رنت کرایه کرده باشید ما خودرو را در فرودگاه به شما تحویل خواهیم داد پس نگرانی بابت جریمه و دیگر موارد مرتبط با آن نداشته باشید.
متصدی تحویل خودروی اجارهای، ماشین را در هر خروجی از فرودگاه که مشخص کنید به شما تحویل خواهد داد. در ایران نیز میتوانید با اجاره خودرو در فرودگاه امام به راحتی و بدون دردسر جابهجا شوید. نیازی نیست که به دنبال تاکسی در فرودگاهی بگردید، مجموعهی سعادت رنت خودرو را در فرودگاه و در گیت خروج به شما تحویل میدهد تا به راحتی و با هزینه مناسب گشت و گذار کنید.
سوالات متداول
چقدر سیگار می توان با هواپیما از ایران به دبی برد؟
حداکثر 400 نخ سیگار و یا سیگار برگ می توان از ایران به دبی برد.
قوانین فرودگاه دبی درباره حمل دارو چگونه است؟
ورود تمامی داروهای آرامبخش به دبی ممنوع است و تنها داروهایی که دارای نسخه پزشک بوده را میتوان با خود به دبی برد.