دبی

دبی | بهترین مقصد جهان

نویسنده
-
105

-
نویسنده
105

-
Author picture
نویسنده ویرایشگر
سعادت رنت
هیچ داده ای یافت نشد

دبی (دوبی)، یکی از هفت شهر ثروتمند امارات متحده عربی است که در سال 1971 پس از استقلال از بریتانیا ایجاد شد. باتوجه‌به موقعیت راهبردی خود در خلیج‌فارس، این شهر به‌سرعت به یکی از مراکز اصلی تجارت جهانی تبدیل شد. اقتصاد دبی در ابتدا بر اساس تجارت محلی و صید ماهی بوده است، اما با کشف نفت و سپس تمرکز بر گردشگری، مالیات و سایر خدمات، تبدیل به مرکز اقتصادی امارات متحده عربی شده است.

در طول چند دهه گذشته، دبی توانسته با پیاده‌سازی و اجرای پروژه‌های بزرگ و خارق‌العاده، نظیر برج خلیفه، جزایر مصنوعی و هتل‌های تجملی، خود را به‌عنوان یکی از مقاصد گردشگری برتر جهان معرفی کند و نظر بسیاری از سرمایه‌گذاران بزرگ را به خود جلب کند.

سرفصل‌های مقاله

اطلاعات عمومی در مورد دبی

اطلاعات عمومی
توضیحات
دبی به فارسی
دُبِی یا دوبِی
دبی به انگلیسی
Dubai
دبی به عربی
دبي
منطقه متعلق به
امارات متحده عربی
نوع حکومت
پادشاهی مشروطه
بنیان‌گذار
خانواده آل مکتوم
امیر
محمد بن راشد آل مکتوم
مساحت
حدود 4,114 کیلومترمربع (یا حدود 1,588 مایل مربع)
پیش‌شماره منطقه تلفن
+9714
جمعیت
3,392,408 نفر (ژوئن 2020)
جاهای دیدنی معروف
برج خلیفه، برج العرب، جزیره نخل، جزیره جهانی
فرودگاه
فرودگاه بین‌المللی دبی، فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم
آب‌و‌هوا
گرم و خشک صحرایی
گویش
عربی، انگلیسی
اختلاف ساعت دبی با ایران
30 دقیقه اختلاف زمان (نیم ساعت جلوتر از ساعت ایران)

ریشه نام دبی

در مورد ریشه نام دبی، نظریه‌های مختلفی وجود دارد. برخی نام آن را با دُبا، به دلیل وجود نوعی ملخ در منطقه مرتبط می‌دانند، برخی دیگر می‌گویند که اسم دبی از کلمه “دَباء” به معنای سرعت یا جریان آب، به دلیل جریان سریع نهری که از وسط شهر می‌گذرد این نام را گرفته است. برخی دیگر هم معتقدند که اسم دبی از نام دیگری مانند “دِبا” مشتق شده که نام یک منطقه در نزدیکی دبی است. اما هنوز هم اصل و منشأ اسم “دبی” مشخص نیست و این موضوع همچنان مورد بحث و تحقیق است.

دین و تنوع مذهبی در دبی

دین اصلی و رسمی در دبی و تمام امارات متحده عربی، اسلام است. بیشتر مردم دبی مسلمان سنی هستند و مذهب اهل‌سنت و جماعت را پیروی می‌کنند. اما با وجود دین رسمی و حضور قوی اسلام، دبی به دلیل موقعیت تجاری و گردشگری خود، میزبان تعداد زیادی از اتباع کشورهای دیگر است. این مهاجران و کارگران خارجی ممکن است دین‌ها و باورهای متفاوتی از جمله مسیحیت، هندوئیسم، سیکیسم، بودا پرستی یا دین‌های دیگری داشته باشند.

دولت دبی به مذاهب و اعتقادات مختلف احترام می‌گذارد و مردم دیگر دین‌ها نیز در این شهر آزادی نسبی در اعمال مذهبی خود دارند. به‌عنوان‌مثال، کلیساها، معابد و دیگر مکان‌های مذهبی برای جوامع مختلف وجود دارد، اما انجام برخی از مراسم‌های دینی به‌صورت علنی محدود است.

با این‌ حال، قوانین و مقررات امارات متحده عربی بر پایه شریعت اسلامی استوار هستند و بسیاری از قوانین و تصمیمات اجتماعی و فرهنگی تحت‌تأثیر این شریعت قرار دارند.

زبان مردم دبی

زبان رسمی امارات متحده عربی، عربی است. عربی استاندارد مدرن در مدارس تدریس می‌شود و اکثر مردم بومی امارات به گویش عربی خلیجی صحبت می‌کنند که به‌طورکلی شبیه به گویش کشورهای اطراف است. با برخی از دیگر زبان‌ها از جمله لهجه‌های مختلف پشتو، هندی، بلوچی و فارسی نیز در در میان جامعه خارج‌نشین دبی صحبت می‌شود. به زبان انگلیسی نیز به طور گسترده در دبی صحبت می‌شود.

جمعیت دبی

جمعیت دبی در دو قرن گذشته به طور پیوسته افزایش‌ یافته است و جمعیت آن از تنها چند هزار نفر ساکن محلی، به بیش از 3 میلیون نفر رسیده است. بیشتر افزایش جمعیت اولیه دبی، به دلیل نقل‌مکان بازرگانان کشورهای همسایه برای پیوستن به محیط تجاری دوستانه دبی بود. در اواخر قرن بیستم، رونق ساخت‌وساز شهر، منجر به افزایش عظیم تعداد کارگران جنوب آسیا و هجوم مهاجران ماهر از سراسر جهان به دبی شد که نقش مهمی در اقتصاد چندبخشی دبی ایفا می‌کنند.

تعداد مهاجران در این شهر بسیار بیشتر از اماراتی‌های بومی است و این امر سبب شده تا بخش عمده‌ای از جمعیت آن را افراد غیربومی تشکیل دهند. بسیاری از این مهاجران، از کشورهایی همچون هند، پاکستان، فیلیپین و بنگلادش و دیگر کشورهای آسیایی و آفریقایی آمده‌اند. به‌استثنای کارگرانی که در اردوگاه‌های کاری فراتر از محدوده شهر مستقر هستند، مهاجران از ملیت‌های مختلف در سراسر دبی پراکنده شده‌اند. جمعیت محلی عمدتاً مسلمان هستند و بیشتر جمعیت مهاجر نیز مسلمان هستند، اگرچه جوامع مسیحی، هندو و سیک قابل‌توجهی در آن وجود دارد.

موقعیت جغرافیایی دبی

دبی در شمال شرقی شبه‌جزیره عربستان، در خلیج‌فارس قرار دارد. از شمال با امارت شارجه و از جنوب و غرب با امارت ابوظبی هم‌مرز است و از طریق ساحلی در خلیج‌فارس، به دریا دسترسی دارد.

چشم‌انداز شهر دوبی

با ورود به دبی، نخستین چیزی که نگاهتان را جلب می‌کند، برج خلیفه است. برجی سرکشیده به آسمان که زیر آن، شهری پر از حرکت و زندگی در جریان است. در خیابان‌های دبی، بازارهایی قدیمی و تاریخی وجود دارد که عطر و بوی زعفران و ادویه‌های آنها، در فضا پراکنده شده، به‌طوری‌که هوش را از سر شما می‌پرانند. این بازارها، همچون دروازه‌هایی به گذشته، شما را به دورانی می‌برند که دوبی، فقط یک روستای کوچک در دل بیابان بود. ولی با چند قدمی دیگر، شما در دنیایی معاصر هستید، جایی که مراکز خرید و بازارهای مدرن با امکانات پیشرفته، شما را به وجد می‌آورد.

اگر خسته شده‌اید و به دنبال مکانی آرام برای آزاد‌کردن ذهن خود بودید، سواحل زیبا و آرام دبی در انتظار شما هستند، جایی که آفتاب، ساحل و دریا به هم پیوسته‌اند. شب‌ها، دبی به یک جشنواره نور تبدیل می‌شود. از نمای آبی در دبی مال گرفته تا غذاخوری‌های تجملی بر بام‌های هتل‌های پرزرق‌وبرق.

دوبی، شهری است که همواره در حال تغییر‌و‌تحول است. این شهر، با ترکیبی از گذشته و حال، میراث‌فرهنگی خود را حفظ کرده و درعین‌حال به سمت آینده پیش می‌رود. دیدن از دوبی برای هر کسی با هر سلیقه‌ای، جذاب است؛ از کودکانی که به دنبال ماجراجویی هستند تا بزرگ‌ترهایی که به دنبال آرامش و سفری لذت‌بخش می‌گردند.

چشم‌انداز شهر دبی
نمایی از شهر دبی

دبی، تلاقی تاریخ و مدرنیته در قلب خلیج‌فارس

دوبی در میان یک ورودی طبیعی به نام نهر دبی در سواحل جنوبی خلیج‌فارس قرار دارد. برای بیش از یک قرن، این منطقه مرکز دبی بود، زیرا شهر اولیه، به ماهی‌گیری، مروارید‌کوبی و تجارت دریایی وابسته بود. در خط نهر، قدیمی‌ترین ساختمان‌های دبی واقع هستند که بیشتر آن‌ها متعلق به دهه 1960 هستند و به‌ندرت بیش از دو طبقه ارتفاع دارند. در محله بستکیه، در ساحل غربی نهر، برخی از ساختمان‌های قدیمی‌تر بازسازی شده‌اند و بسیاری از این ساختمان‌ها دارای طراحی متمایز برج بادی هستند که توسط بازرگانان ایرانی در اوایل قرن بیستم طراحی شدند.

در مرکز شهر جدید، رشته‌ای از آسمان‌خراش‌ها ساخته ‌شده‌اند که در کنار جاده شیخ زاید قرار گرفته‌اند. از جمله برج‌های آن می‌توان به برج‌های امارات اشاره کرد که در اواخر دهه 1990 و اوایل دهه 2000 ساخته شدند و یک هتل و دفاتر دولتی را در خود جای‌داده‌اند.

در نزدیکی جاده شیخ زاید، مرکز مالی بین‌المللی دبی قرار دارد که در یک ساختمان طاق‌نما واقع شده است و برج خلیفه که در زمان افتتاح رسمی آن در سال 2010 بلندترین ساختمان جهان بود. این نام از نام رئیس‌جمهور امارات متحده عربی و امیر ابوظبی، خلیفه بن زاید آل نهیان، گرفته شده است. در غرب آسمان‌خراش‌ها، چندین حومه مرفه قرار دارد که اکثر آنها، ویلاهای قابل‌توجهی را در خود جای‌داده‌اند. در حاشیه آنها برج العرب قرار دارد، یک برج غول‌پیکر به شکل بادبان که یک هتل مجلل است و دورتر از غرب، در اطراف منطقه مارینا، خوشه‌های جدیدی از آسمان‌خراش‌ها و چندین دریاچه ساخته دست بشر، واقع شده‌اند.

آب‌وهوای دبی 

مانند بسیاری از خطوط ساحلی خلیج‌فارس، دبی دارای آب‌وهوای گرم و مرطوب در تمام طول سال است؛ اما در قسمت داخلی گرم‌تر و خشک است. رطوبت هوا در تابستان زیاد و در بقیه فصول سال معتدل است. خنک‌ترین ماه آن در زمستان و معمولاً ژانویه است، با کمترین دما در حدود 15 درجه سانتی‌گراد (49 درجه فارنهایت)، درحالی‌که گرم‌ترین ماه آن در تابستان و ماه ژوئیه آن است که دما می‌تواند به 46 درجه سانتی‌گراد (115 درجه فارنهایت) در ساحل و 49 درجه سانتی‌گراد (120 درجه فارنهایت) یا بیشتر در بیابان برسد. در اواسط زمستان و اوایل تابستان، بادهایی به نام شمال (به عربی: شمال) از سمت شمال و شمال غربی می‌وزد که دارای گردوغبار و شن است.

پیشنهاد خواندنی:

بارندگی در دوبی 

بارندگی در دبی کم است و میانگین بارندگی سالانه تنها 4 تا 6 اینچ (100 تا 150 میلی‌متر) است، اگرچه سال‌به‌سال نوسان قابل‌توجهی دارد. 

اقتصاد دبی 

اقتصاد فدراسیون امارات متحده عربی، به‌شدت بر پایه ثروت نفتی استوار است که بیشتر آن در امارت زیبا و پر قدرت ابوظبی تولید می‌شود. ابوظبی، به‌عنوان یکی از ثروتمندترین امارات، افتخار میزبانی از یکی از عظیم‌ترین ذخایر نفتی جهان را دارد و نقش مهمی در تأمین بودجه ملی ایفا می‌کند. در مقابل، امارت دبی با اقتصادی که بیشتر بر پایه تجارت و خدمات تمرکز دارد؛ نه‌تنها به‌عنوان یک قطب تجاری و مالی منطقه شناخته شده است، بلکه کشور را در تنوع اقتصادی، پیشرو می‌کند و باعث می‌شود تا این منطقه در هر دو حوزه نفت و تجارت درخشان باشد.

دبی همواره به دنبال تنوع‌بخشی به اقتصاد خود و کاهش وابستگی به نفت است. در کل، اقتصاد دبی، از چند عامل، تاثیر می‌پذیرد که مهم‌ترین آنها تجارت و صنعت گردشگری است که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

1- صنعت گردشگری دبی 

گردشگری، یکی از پایه‌های اصلی اقتصاد دبی است. باتوجه‌به تلاش‌های فراوان برای تبدیل‌شدن به مقصد گردشگری جهانی، دبی موفق شده است جایگاه ویژه‌ای برای خود ایجاد کند و هر ساله، مسافران و گردشگران زیادی را از سراسر جهان به سمت خود جلب کند.

در زیر به برخی از جاذبه‌های گردشگری در دبی می‌پردازیم:

1- آسمان‌خراش‌ها: دبی به‌خاطر مجموعه‌ای از آسمان‌خراش‌های بلند و معروف جهانی، شناخته شده است. این ساختمان‌ها نه‌تنها به‌عنوان نمادهایی از توانمندی و پیشرفت دبی به‌حساب می‌آیند؛ بلکه مقاصد گردشگری مهمی نیز هستند. برج خلیفه به‌عنوان بلندترین ساختمان جهان، نه‌تنها یک نماد معماری است؛ بلکه یک مقصد گردشگری محبوب نیز به‌حساب می‌آید که در بالای آن می‌توان نمایی دیدنی از تمام شهر دبی را مشاهده کرد. همچنین می‌توان به برج‌های دیگری نظیر برج‌های مارینا و برج العرب که یک هتل ۷ ستاره است، اشاره کرد. این آسمان‌خراش‌ها نه‌تنها نماد پیشرفت و توسعه دبی هستند، بلکه به‌عنوان مراکز تجاری، مسکونی و گردشگری نیز مورد‌استفاده قرار می‌گیرند.

2- جزایر مصنوعی: ایجاد جزایری با معماری و طراحی‌های خیره‌کننده و منحصربه‌فرد مثل جزیره نخل جمیرا و جزایر جهان، نمایانگر توانمندی‌های مهندسی و برنامه‌ریزی شهری دبی هستند که به تبلیغ و جذب گردشگری نیز کمک می‌کنند.

3- مراکز خرید: دبی به‌عنوان یکی از پایتخت‌های خرید جهان شناخته شده است. مراکز خرید در دبی بسیار زیاد و متنوع هستند و هر یک، خصوصیات و ویژگی‌های منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهند؛ مثلاً دبی مال با مغازه‌های متعدد، آکواریوم‌ها و رویدادهای فرهنگی خود، یکی از بزرگ‌ترین مراکز خرید جهان است.

4- فستیوال‌ها و نمایشگاه‌ها: دبی، میزبان چندین فستیوال بزرگ و معتبر در طول سال است؛ نظیر فستیوال خرید دبی، فستیوال غذا، فستیوال گل و نمایشگاه‌های متنوع در دبی که هر ساله در زمان مشخصی، برگزار می‌شوند.

5- فعالیت‌های صحرایی: گشت‌های صحرایی، سواری بر شتر، و راندن ماشین‌های چهارچرخ در تپه‌های ماسه‌ای از جمله فعالیت‌هایی است که گردشگران بسیاری را جذب می‌کند.

6- فرهنگی و تاریخی: موزه آینده دبی، بازار طلا، بازار سوغات و بسیاری از دیگر بازارها و موزه‌های دبی، نمایانگر فرهنگ دیدنه آن هستند که به گردشگران، دنیای تاریخ و فرهنگ امارات متحده عربی را معرفی می‌کنند.

7- فعالیت‌های آبی: سواحل زیبای، تفریحگاه‌های آبی دبی نظیر تفریحگاه آبی وایلد وادی که گردشگران را به فعالیت‌های آبی مانند قایق‌رانی، غواصی و ماهی‌گیری جذب می‌کند، از دیگر جاذبه‌های گردشگری دبی برای جذب گردشگران است.

جاهای دیدنی دبی
جاذبه‌های توریستی و دیدنی دبی

2- امور مالی و بانکی امارات و دوبی

بازار مالی دبی (DFM) و بازار مالی بین‌المللی دبی (DIFC) دو مؤسسه مالی اصلی در دبی هستند و هر دو، نقش مهمی در تقویت و توسعه اقتصاد دبی و جذب سرمایه‌گذاری بین‌المللی و ایجاد فرصت‌های شغلی در دبی دارند. با وجود قوانین و مقررات خاص، دبی به یک مرکز مهم برای فناوری مالی در منطقه تبدیل شده است و این فعالیت‌ها به تقویت پایداری و توسعه اقتصادی دبی کمک کرده‌اند.

در کل، حضور قوی سکتور مالی و بانکداری در دبی، به توسعه و تقویت پایداری اقتصادی این شهر کمک کرده و دبی را به یک مرکز مالی برجسته در منطقه و جهان تبدیل کرده است.

3- تجارت در دبی

تجارت از دیرباز برای دبی اهمیت داشته است. حتی قبل از کشف نفت، رونق دبی از طریق تجارت به‌عنوان پیشرو در خلیج‌فارس تضمین شده بود. اقتصاد دبی بیشتر از هر چیزی به تجارت و بازرگانی مرتبط است و این امر باعث تبدیل‌شدن این شهر به یکی از مهم‌ترین مراکز تجاری منطقه و جهان شده است و عواملی نظیر موارد زیر، رونق دبی را از طریق تجارت، تضمین کرده‌اند.

1- اهمیت تجارت دبی از نظر موقعیت جغرافیایی: واقع‌شدن دبی در میانه راه بین اروپا و شرق آسیا، آن را به یکی از مهم‌ترین نقاط انجام تجارت جهانی تبدیل کرده است. این موقعیت، باعث شده تا دبی به‌عنوان یک پل بین بازارهای مختلف جهان عمل کند.

2- بنادر و فرودگاه‌‌ها: بندر جبل علی، یکی از بزرگ‌ترین بنادر جهان، همراه با فرودگاه‌ بین‌المللی دبی، تجارت و حمل‌ونقل بین‌المللی را در این شهر رونق بخشیده است.

3- مناطق آزاد تجاری: در سال 1995، امارات متحده عربی به سازمان تجارت جهانی ملحق شد و از آن زمان به‌منظور جذب تجارت، تعدادی مناطق آزاد تجاری، پارک‌های فناوری و بنادر مدرن را توسعه داده است. دبی، چندین منطقه آزاد تجاری دارد که ویژگی‌ها و مزایای مالیاتی خاصی برای سرمایه‌گذاران و کسب‌وکارها فراهم می‌کنند؛ به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند فناوری، اطلاعات و فرهنگ.

در نتیجه، توانایی دبی در جلب سرمایه‌گذاری خارجی، توسعه پیشرفته زیرساخت‌های تجاری و سیاست‌های محیطی که کسب‌وکار را تشویق می‌کند، این شهر را به یکی از قدرت‌های اصلی در زمینه تجارت و بازرگانی جهانی تبدیل کرده است.

بندر جبل علی و تجارت دبی
تجارت در دبی و تاثیر مناطق آزاد از جمله بندر جبل علی بر اقتصاد دبی

4- صادرات و واردات در دبی 

دوبی، به‌عنوان یک مرکز تجاری بزرگ منطقه، سهم بزرگی در واردات و صادرات امارات متحده عربی دارد و حجم زیادی از تجارت آن، حاصل صادرات به کشورهای همسایه خلیج‌فارس است.

صادرات دبی

  • نفت و محصولات نفتی: گرچه دبی نسبت به بقیه امارات مثل ابوظبی کمتر به نفت وابسته است، اما هنوز هم این محصول بخش مهمی از صادرات آن است.
  • زیورآلات و سکه: دبی یکی از مراکز مهم زیورآلات در منطقه است و از این منطقه، زیورآلات بسیاری به کشورهای دیگر صادر می‌شود.
  • محصولات پتروشیمی و پلاستیکی: به دلیل داشتن منابع نفتی و گازی، محصولات پتروشیمی نیز جزو اصلی‌ترین موارد صادراتی دبی هستند.

واردات دبی

  • ماشین‌آلات و تجهیزات: به دلیل توسعه‌پذیری اقتصادی و پروژه‌های ساخت‌وساز بزرگ، دبی نیاز زیادی به واردات ماشین‌آلات و تجهیزات دارد.
  • خودرو: خودروهای تجملی و جدید، اغلب از کشورهای مختلف به دبی وارد می‌شوند.
  • مواد غذایی: چون دبی دارای محدودیت‌های طبیعی در تولید مواد غذایی است، بسیاری از مواد غذایی از کشورهای دیگر به دبی وارد می‌شوند.

شرکای تجاری اصلی دبی:

شرکای تجاری اصلی دبی شامل چین، هند، ژاپن، آمریکا و کشورهای اروپای غربی است. 

5- خدمات شهری دوبی

بخش خدمات، از جمله مدیریت دولتی، امنیتی، ارائه خدمات به گردشگران و ساخت‌وساز، از اواخر دهه 1990، نقش فزاینده‌ای در اقتصاد دبی ایفا کرده است، به‌ویژه زمانی که کشور تلاش کرد که گردشگران و کسب‌وکارهای خارجی را جذب کند. دولت همچنان به‌منظور توسعه بخش‌های گردشگری و تجاری خود، در حال گسترش و پیاده‌سازی پروژه‌های زیرساختی بزرگ، به‌ویژه پروژه‌های مرتبط با اقامت مهاجران و گردشگران، حمل‌ونقل، فرودگاه، هتل‌های دبی، اقامتگاه‌ها، غذاخوری‌ها در دبی است.

6- کار و مالیات در دبی

دبی، هیچ‌گونه مالیاتی بر درآمد فردی اعمال نمی‌کند و این موضوع موجب جلب‌توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران و کسب‌وکارهای بین‌المللی شده است.

دریافت مالیات از شرکت‌های نفتی، بانک‌های خارجی و برخی موارد خاص در دبی 

همان‌طور که گفتیم در دبی، هیچ‌گونه مالیات‌بردرآمد فردی وجود ندارد؛ اما شرکت‌های نفتی و بانک‌های خارجی، مالیات می‌پردازند. تازه‌ترین نوآوری‌های مالیاتی، اعمال مالیات بر ارزش‌افزوده و مالیات‌های خاص بر نوشیدنی‌هایی نظیر نوشابه‌گازدار و انرژی‌زا و محصولات تنباکو است.

این تغییرات نشان‌دهنده یک گام مثبت و جدی به سمت تنوع‌بخشی به منابع درآمدی امارات است. دبی با سیاست‌های مالیاتی خود، سعی در جذب سرمایه‌گذاری و کسب‌وکارهای جدید دارد، اما همچنان نیازمند منابع درآمدی است و ازاین‌رو ممکن است در آینده نوعی تغییر یا تعدیل در سیاست‌های مالیاتی آن ایجاد شود.

7- حمل‌ونقل هوایی دبی

حمل‌ونقل هوایی یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد دوبی است و تأثیرات چشمگیری بر رونق اقتصادی این شهر دارد. باتوجه‌به ارتباطات هوایی وسیع شرکت هواپیمایی امارات و نیز دیگر شرکت‌های هواپیمایی فعال در فرودگاه بین‌المللی دبی، تعداد زیادی از گردشگران از سراسر جهان به دبی سفر می‌کنند. این گردشگران ارز قابل‌توجهی وارد دبی می‌کنند و باعث رونق و رشد اقتصادی در بخش‌های مختلف مانند هتل‌داری، غذاخوری‌ها و مراکز خرید نیز می‌شوند.

همچنین موقعیت راهبُردی دبی باعث شده که آن به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز ترانزیت در مسیرهای بین‌قاره‌ای و به‌ویژه میان اروپا و آسیا عمل کند. فرودگاه‌های دبی، دائماً در حال گسترش و توسعه هستند. با این سرمایه‌گذاری‌ها نه‌تنها اشتغال‌زایی می‌شود؛ بلکه فناوری و خدمات حمل‌ونقل هوایی نیز به‌روزرسانی می‌شوند.

بنابراین، حمل‌ونقل هوایی برای دبی نه‌تنها یک موتور اقتصادی است؛ بلکه به تأمین وضعیت آن به‌عنوان یکی از مراکز اصلی حمل‌ونقل و گردشگری جهانی نیز کمک می‌کند.

فرودگاه دبی
فرودگاه آل مکتوم، یکی از فرودگاه‌های بین‌المللی دبی

8- مخابرات، فناوری اطلاعات و ارتباطات در دوبی

فناوری اطلاعات در دبی به یک موتور حیاتی برای رشد و توسعه اقتصادی تبدیل شده است. این شهر، راهبُردها و نوآوری‌های پیشرفته‌ای را نظیر بلاک‌چین، برای تسریع و شفاف‌سازی خدمات حکومتی به کار می‌گیرد. دبی، با ایجاد نقاط فناوری اطلاعات مانند “پارک فناوری دبی” در شهر، به شرکت‌های فناورانه و استارتاپ‌ها فرصت می‌دهد تا در محیطی پر‌انگیزه و حمایت‌کننده رشد کنند.

همچنین، با گسترش تجارت الکترونیکی و میزبانی از رویدادهای بزرگ فناوری در منطقه، دبی در حال تثبیت موقعیت خود به‌عنوان یک قطب فناوری اطلاعات در خاورمیانه است. این توسعه‌ها، به دبی کمک می‌کند تا نقشی کلیدی در تبدیل منطقه به یک مرجع فناوری جهانی را بازی کند و به آن اجازه می‌دهد که در سطح بین‌المللی به رقابت پرداخته و موقعیت اقتصادی خود را تقویت کند.

9- نفت در دبی

نفت، بدون شک، یکی از اصلی‌ترین عوامل تغییر چهره اقتصاد و توسعه‌یافتگی در دبی و بسیاری از امارات متحده عربی بوده است. اما نکته مهم این است که نقش نفت در اقتصاد دبی نسبت به برخی دیگر از امارات، مانند ابوظبی، کمتر است.

نفت در دبی در دهه 1960 میلادی کشف شد و تولید نفت در دبی در سال 1969 آغاز شد. دبی، حدود یک‌ششم کل تولید نفت کشور را تولید می‌کرد. این منبع قدرت، باعث جریان زیادی از سرمایه و توسعه‌یافتگی سریع در دبی شد و این امارت را از یک روستای صیادی به یک مرکز تجاری و مالی جهانی تبدیل کرد.

درحالی‌که نفت باعث جلب سرمایه و توسعه در ابتدا شد، دبی سریعاً به سمت تنوع اقتصادی حرکت کرد. هم‌اکنون، نفت، تنها یک بخش کوچک از درآمد دبی را تشکیل می‌دهد. فعالیت‌های مالی، گردشگری، فناوری اطلاعات و خدمات فرودگاهی به‌سرعت به بزرگ‌ترین بخش‌های اقتصادی دبی تبدیل شده‌اند.

پالایشگاه نفت دبی
نفت، بخش کوچکی از درآمد دبی

10- کشاورزی و ماهی‌گیری در دبی

به دلیل شرایط آب‌وهوایی خشک و بیابانی، کشاورزی همیشه در این شهر، چالش‌برانگیز بوده است. بااین‌حال، با استفاده از فن‌های مدرن آبیاری و استفاده از منابع آب زیرزمینی، بخش کوچکی از زمین‌ها در دبی به کشاورزی اختصاص‌یافته است. اما باید توجه داشت که نسبت به سایر امارات مانند العین یا رأس‌الخیمه، دبی کمتر بر کشاورزی تمرکز دارد و کشاورزی، چندان در اقتصاد دبی، تاثیرگذار نیست.

همچنین قبل از رونق نفت و تجارت، ماهی‌گیری، یکی از اصلی‌ترین منابع درآمد برای ساکنان ساحلی دبی بوده است. مروارید‌کوبی نیز یکی از فعالیت‌های مرتبط با ماهی‌گیری بوده که در قرون‌وسطی در دبی، بسیار معروف بوده است؛ اما با گذر زمان و توسعه سایر بخش‌های اقتصادی، اگرچه امروزه کشاورزی و ماهی‌گیری نقش چندان مؤثری در اقتصاد دبی ندارند، اما این فعالیت‌ها، یک بخش مهم از تاریخچه و فرهنگ منطقه را تشکیل می‌دهند و همچنان به‌عنوان یک فعالیت سنتی و کسب‌وکار کوچک در برخی از مناطق ساحلی ادامه دارند.

مدیریت جامعه

دولت دبی در چهارچوب سلطنت مشروطه عمل می‌کند. دولت دبی از سال 1833 میلادی (1212 هجری شمسی) تحت حکومت و مدیریت خاندان آل‌مکتوم قرار دارد. الشیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم فعلی دبی است که علاوه بر این نقش، او همچنین به‌عنوان نایب‌رئیس پادشاه امارات متحده عربی، نخست‌وزیر و رئیس مجلس وزیران امارات نیز فعالیت می‌کند.

قوانین و مقررات دبی

دولت دبی مانند سایر مناطق جهان دارای مجموعه‌ای از قوانین و مقررات است و حاکم، به‌وضوح تعیین می‌کند که چگونه امورات و فعالیت‌های مختلف در این شهر انجام شوند. این قوانین از نظرات دینی، فرهنگی و تاریخی منطقه، تأثیر پذیرفته‌اند. برخی از مهم‌ترین قوانین و مقررات دبی به شرح زیر است:

پوشش مناسب: گرچه دبی یکی از آزادترین مناطق حاکمیت امارات متحده عربی است، اما پوشش زنان و مردان در دبی باید در اماکن عمومی، مناسب و باوقار باشد.

الکل: فروش و مصرف الکل در دبی تنها در غذاخوری‌ها، بارها و هتل‌های مجوزدار مجاز است. مصرف علنی الکل یا مستی در فضای عمومی ممنوع است.

امور دینی: نماز پنج بار در روز ادا می‌شود و در زمان نماز، فروشگاه‌ها موقتاً بسته می‌شوند. همچنین، ماه رمضان یک ماه مقدس است و مصرف غذا، نوشیدنی یا سیگار در این ایام در فضای عمومی ممنوع است.

رفتار عمومی: نمایش‌های عاطفی علنی، مانند بوسیدن در اماکن عمومی، به نظر برخی مردم بی‌احترامی به‌حساب می‌آید و ممنوع است.

ورود و خروج از کشور: فرودگاه بین‌المللی دبی یکی از بزرگ‌ترین و پرترددترین فرودگاه‌ها در جهان است. قوانین فرودگاه بین‌المللی دبی به دلایل امنیتی، بهداشتی و اجرایی باید رعایت شوند.

مواد مخدر: مصرف، حمل یا توزیع مواد مخدر در دبی به‌شدت ممنوع است و مجازات‌های سختی برای تخلفات وجود دارد.
این‌ها، فقط برخی از قوانین و مقررات دبی هستند. هر کسی که به دبی مسافرت یا نقل‌مکان می‌کند، باید با قوانین و آداب‌ورسوم محلی آشنا باشد و آن‌ها را رعایت کند.

جالب است بدانیم که شیخ‌نشین‌های دبی و راس‌الخیمه، دو امارتی هستند که دستگاه قضایی آن‌ها با دستگاه قضایی فدرال کل کشور امارات همخوانی ندارد.

دبی و سلامت عمومی جامعه

دبی نه‌تنها به‌عنوان یک پایتخت تجاری و توریستی جهانی شناخته می‌شود، بلکه باتوجه‌به تلاش‌های مستمر شهرداری، به‌عنوان یک مرجع، در زمینه سلامتی عمومی و کیفیت خدمات بهداشتی نیز برجسته است. شهرداری دوبی با تأکید ویژه بر ارتقای سلامتی جامعه، بر روی نظارت دقیق بر مواد غذایی و محصولات مصرفی تمرکز دارد. از غذاخوری‌های خیره‌کننده تا فروشگاه‌های پررونق، همه تحت‌نظر و بازرسی‌های منظم قرار دارند.

وضعیت خدمات بهداشتی و درمانی در دبی برای افراد با بیمه و بدون بیمه پزشکی

برای ساکنانی که از بیمه پزشکی خصوصی بهره‌مند هستند، خدمات بهداشتی و درمانی در دبی در سطح جهانی است.

بیمارستان‌های معتبری همچون بیمارستان آمریکایی دبی، با استانداردهای برجسته و گروه‌های پزشکی حرفه‌ای، به ارائه خدمات درجه یک می‌پردازند. اما نگرانی برای کسانی که بدون بیمه هستند وجود ندارد؛ دبی با داشتن بیمارستان‌های دولتی مدرن، مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی باکیفیت و قابل‌دسترسی را برای همگان تضمین می‌کند.

تحصیلات و خدمات آموزشی در دبی 

دبی، به تدریس و تربیت دانش‌آموزان و دانشجویان نیز بسیار اهمیت می‌دهد. دوبی، دو بخش آموزشی شامل دولتی و خصوصی، برای تربیت نسل‌های جدید در نظر گرفته است. مدارس دولتی عموماً به حفظ فرهنگ و تدریس به زبان عربی اهمیت می‌دهند، درحالی‌که اکثر مدارس خصوصی و تقریباً همه دانشگاه‌های آن به زبان انگلیسی، تدریس می‌کنند.

دانشگاه آمریکایی در دبی که در سال 1995 تأسیس شد و دانشگاه زاید، پایه‌گذار شده در سال 1998، به‌عنوان دو مؤسسه برجسته آموزشی در دبی شناخته می‌شوند. این دو دانشگاه با استانداردهای بین‌المللی، اساتید برجسته و فضای معاصر خود، در سطح منطقه و جهان شهرت یافته‌اند. چیزی که آن‌ها را متمایز می‌کند، حضور اساتید برجسته بین‌المللی است که بسیاری از آنها از آمریکای شمالی به دبی آمده‌اند تا دانش و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند.

هنر و فرهنگ دوبی

زندگی فرهنگی دبی در اثر آمیخته‌شدن آن با صنعت فیلم و هنر در اوایل قرن بیست و یکم، شکوفا شد. نمایشگاه هنری آرت دبی هر ساله آثار هنر معاصر را به رخ جهان می‌کشد و جشنواره بین‌المللی فیلم دبی، به بهره‌برداری از فیلم‌های محلی و جهانی می‌پردازد. 

موزه دبی، مستقر در یک قلعه باستانی از قرن هجدهم، به زیبایی، تاریخ اولیه، فرهنگ سنتی منطقه، هنر و تاریخ دوبی را به تصویر می‌کشد

وجود چندین کتابخانه پراکنده در سراسر شهر و کتاب‌فروشی‌های متنوع در مراکز خرید، عشق به کتاب‌خواندن را در دبی زنده کرده است. از لحاظ ورزشی، دبی چندین رویداد بزرگ را میزبانی می‌کند، از جمله جام جهانی دوبی، معروف‌ترین مسابقه اسب‌دوانی جهان و مسابقات گلف در صحرای دبی که در گشت PGA موردتوجه است.

آداب‌ورسوم مردم دبی

همان‌طور که گفتیم شهر دوبی، ترکیبی منحصربه‌فرد از سنت و مدرنیته است. این شهر در چند دهه اخیر به یک مرکز جهانی برای تجارت، گردشگری و فرهنگ تبدیل شده است، اما مردمان آن همچنان به ارزش‌ها و سنت‌های خود پایبند هستند.

مردم دبی به‌خصوص در موارد رسمی و مذهبی به آداب‌ورسوم سنتی دبی نظیر موارد زیر، ارادت دارند.

آداب پوشش

آداب پوشش برای زنان و مردان بسیار مهم است. بسیاری از زنان اماراتی از عبا، یک روپوش سیاه‌رنگ، استفاده می‌کنند، درحالی‌که مردان معمولاً دشداشه، یک لباس سفید‌رنگ با یک چفیه یا عمامه روی سر، پوشیده‌اند.

پوشش برخی مردم دبی در خیابان
پوشش یک زوج مسلمان اماراتی در دبی

آداب مهمان‌نوازی

مهمان‌نوازی در فرهنگ اماراتی بسیار مهم است. وقتی به خانه یک شخص محلی در دبی دعوت می‌شوید، اغلب با یک فنجان چای یا قهوه عربی مواجه می‌شوید. تقدیم چای یا قهوه، نشانهٔ مهمان‌نوازی و احترام است.

آداب مذهبی

 دبی یک امارت اسلامی است و مردم آن، پنج نوبت در روز به خواندن نماز می‌ایستند. طی ماه رمضان، مسلمانان روزه می‌گیرند و از طلوع آفتاب تا غروب آن، از خوردن، نوشیدن یا سیگارکشیدن خودداری می‌کنند.

جشن‌ها و مناسبت‌ها

دبی میزبان جشن‌های فرهنگی متعددی است. جشنواره‌های محلی مانند جشن روز ملی امارات و جشن‌های دینی مانند عید فطر و عید قربان در این کشور و از جمله دوبی به طور ویژه جشن گرفته می‌شوند.

موسیقی و رقص

“العیاله” یکی از قدیمی‌ترین و معروف‌ترین رقص‌های این منطقه است که مردان به صفوف مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند و با حرکات هماهنگ و با وحدت به رقص می‌پردازند و “رقص خنجر” نیز که یک رقص مردانه سنتی است.

غذاهای سنتی دبی

دبی دارای غذاهای خوشمزه و متنوعی است که ریشه در فرهنگ و تاریخ منطقه دارد. “الهریس”، یک خوراکی است که از گندم و گوشت تهیه می‌شود و معمولاً در مراسم‌های ویژه و جشن‌ها، سرو می‌شود. “فلافل” و “شاورما” نیز از دیگر غذاهای محبوب شهر دبی هستند.

تفریحات

از برخی تفریحات محبوب مردم دبی می‌توان به شکار با شاهین، سواری بر شتر، صحرانوردی با ماشین، ماهی‌گیری با قایق‌های سنتی و استفاده از حمام‌های سنتی اشاره کرد که یک سنت دیرینه در منطقه دارند.

شتر سواری در دبی
شتر سواری، یکی از تفریحات دبی

حمل‌ونقل در دبی

دبی به‌عنوان یک مرکز گردشگری و تجاری بزرگ در منطقه، به طور مداوم، تمرکز بر توسعه و بهبود دستگاه‌های حمل‌ونقل عمومی خود دارد و تلاش‌های زیادی را برای توسعه و بهبود دستگاه‌های حمل‌ونقل خود کرده است تا نیازهای روبه‌رشد جمعیت و گردشگران را برآورده سازد. سیاست‌های حمل‌ونقل در دبی توسط مؤسسه حمل‌ونقل راه‌آهن دبی یا RTA تدوین و اجرایی می‌شوند و هدف اصلی آنها، تأمین حمل‌ونقلی ایمن، مؤثر و سریع برای مردم و گردشگران است.

وسیله‌های حمل‌ونقل در دبی که برای رفت‌وآمد مردم شهر و گردشگران در نظر گرفته شده عبارت‌اند از:

متروی دبی

متروی دبی یکی از دستگاه‌های متروی خودکار و مدرن جهان است و بسیاری از نقاط کلیدی شهر را پوشش می‌دهد. مترو دبی ۲ خط شامل خط قرمز و خط سبز دارد که خط قرمز 52 کیلومتر طول و 29 ایستگاه دارد که منطقه‌ی راشدیه در شرق دبی را به منطقه‌ جبل‌علی درغرب وصل می‌کند. بیشتر طول این مسیر روگذر است اما در بخش‌هایی هم از زیر زمین می‌گذرد که برای دسترسی به مراکز خرید و فرودگاه می‌توان از این خط استفاده کرد.

تاکسی

تاکسی‌ در دبی انواع مختلف دارد و راحت و در دسترس است؛ اما هزینه بالایی دارند. همچنین، تاکسی‌های زنانه ویژه خانم‌ها و خانواده‌ها نیز وجود دارد. یک سری از مسیرهای دبی را نمی‌توان با مترو پیمود و باید حتما تاکسی گرفت یا ماشین اجاره کرد؛ مانند مرکاتو، باغ وحش، مدینه الجمیرا، پارک آبی وایلد وادی، ورودی برج العرب، پارک ساحلی جمیرا، نخل دبی یا هتل آتلانتیس.

اجاره خودرو ارزان‌تر از تاکسی در دبی
اجاره خودرو در دبی ارزانتر از استفاده از تاکسی

اتوبوس

اتوبوس یکی دیگر از متداول‌ترین وسایل نقلیه در جهان است که در بسیاری از شهرها استفاده می‌شود. دبی هم از این قضیه مستثنا نیست و اتوبوس‌ها علاوه‌بر اینکه یکی از کاربردی‌ترین وسایل نقلیه عمومی در دبی هستند، یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین آن‌ها نیز محسوب می‌شوند. همچنین دبی، شبکه حمل‌ونقل اتوبوسرانی وسیع و مدرنی دارد که اتوبوس‌های آن بطور مداوم در سطح شهر در حال رفت‌وآمد هستند. 

اجاره خودرو در دبی

بسیاری از شرکت‌های بزرگ اجاره خودرو در دبی فعالیت می‌کنند و گردشگران می‌توانند از آنها خودرو اجاره کنند تا با آزادی بیشتر و هزینه کمتر نسبت به تاکسی، به رفت‌وآمد و گردش در شهر بپردازند و هزینه‌های رفت‌وآمد خود را به حد چشمگیری کاهش دهند و در عین حال، به امور بیشتری رسیدگی کنند و از جاهای بیشتری در دبی، بدون محدودیت زمانی دیدن کنند.

اجاره خودرو ارزان در دبی
اجاره خودرو ارزان در دبی

تاکسی دریایی

دوبی، برای حمل‌ونقل در ناحیه خور، تاکسی‌های دریایی را به‌عنوان یک وسیله حمل‌ونقل سنتی و همچنین محبوب برای گردشگران در دسترس قرار داده است که آنها بر روی خور دبی فعالیت می‌کنند و نقاط مختلف شهر، از جمله منطقه دیره، منطقه السبخه، مارینا دبی و دیگر مناطق را به یکدیگر متصل می‌کنند.

اتوبوس دریایی

دوبی، همچنین یک گزینه محبوب برای حمل‌ونقل گردشگران در نظر گرفته است، چرا که آنها را قادر می‌سازد تا مناظر زیبای خور دبی را از زاویه‌ای منحصربه‌فرد مشاهده کنند و درعین‌حال به مقاصد خود برسند. این اتوبوس هیجان‌انگیز ظاهری مشابه اتوبس‌های بین شهری را دارد، با این تفاوت که در میان امواج دریا حرکت می‌کند. اما این اتوبوس فقط منحصر به دریا نیست. در حقیقت حرکت اتوبوس آبی دبی از خشکی شروع می‌شود و به دریا ختم می‌شود.

هواپیما

فرودگاه بین‌المللی دبی، یکی از پرترافیک‌ترین فرودگاه‌های جهان است و بسیاری از پروازهای بین‌المللی از طریق این فرودگاه انجام می‌شود.

مونوریل 

مونوریل دبی، به‌عنوان یک دستگاه حمل‌ونقل، جزیره پالم جمیرا را به ساحل متصل می‌کند. همچنین این مونوریل از نقطه ساحلی به پایانه ایستگاه مترو دبی واقع در شیخ زاید می‌رود. این اولین مونوریل خاورمیانه است که جالب است بدانید که 1/4 میلیارد درهم هزینه ساخت آن شده است. 

تراموا دبی

تراموا یک دستگاه حمل‌ونقل ریلی است که در منطقه مارینا و شیخ زاید واقع شده است و با متروی دبی هم ارتباط دارد. این تراموا با استفاده از فناوری مدرن، یک راه‌حل مؤثر برای حمل‌ونقل در مناطق شلوغ شهر است.

قایق‌های سنتی

“عبره” یک قایق چوبی سنتی برای حمل‌ونقل در دوبی است که افراد را از یک ساحل به ساحل دیگر خور دبی منتقل می‌کند. این قایق‌ها توسط اداره‌ی راه و ترابری دبی (RTA) سامان‌دهی و نظارت می‌شوند. عبره در زبان عربی به معنای عبور است و عبره‌ها قدیمی‌ترین و به‌صرفه‌ترین راه جابه‌جایی در این شهر هستند.

در کل، دبی به طور مداوم در حال گسترش و بهبود وسایل حمل‌ونقل عمومی خود است تا به نیازهای جمعیت روبه‌افزایش و گردشگران پاسخ دهد.

حمل‌و‌نقل دبی
روش‌های مختلف حمل‌‌و‌نقل در دبی

تاریخچه دبی

تاریخچهٔ شهری با‌فرهنگ و تاریخ عمیق مثل دبی در واقع یک سفر فوق‌العاده در زمان است.

دبی، جواهر درخشان امارات متحده عربی، شهری است که در ابتدا به‌عنوان یک روستای کوچک ماهیگیری شناخته می‌شد، اما با کشف نفت و سرمایه‌گذاری‌های هوشمندانه در زمینه‌های مختلف، این شهر رشد چشمگیری را تجربه کرد و اکنون از آن به‌عنوان بهترین مقصد جهان یاد می‌شود.

ریشه و آغاز تجارت

آثار باستان‌شناسی نشان می‌دهد که حضور انسان در دبی به حدود 3000 سال پیش می‌رسد. در قرون‌وسطایی، این منطقه به دلیل تجارت با مناطق مختلف جهان، به‌ویژه با هند، معروف شده بود.

قرن 19 – تجارت و سیاست

در قرن 19 میلادی، دبی به‌عنوان یک مرکز تجارتی در منطقه برجسته شد. سیاست‌های تجاری آزادانهٔ حکومت، تجارتی پررونق را ایجاد کرد و باعث تحولات سیاسی در دبی شد. در سال‌های 1833 تا 1894، خاندان آل مکتوم، پادشاهی دبی را به دست گرفت و از آن زمان تابه‌حال این خاندان در قدرت است.

اواسط قرن 20 – نفت و رشد

کشف نفت در دهه 1960 باعث شد تا دبی یک مرحلهٔ جدید از رشد و توسعه را تجربه کند. منابع نفتی این منطقه به توسعهٔ سریع شهر و جذب سرمایه‌گذاران خارجی کمک کرد و به دلیل سیاست‌های بازرگانی آزادانه و فرصت‌های جدید اقتصادی در آن، بازار بزرگی از خارجی‌ها به این سواحل زیبا جذب شدند و دبی با رشد اقتصادی روبرو شد.

قرن 21 – رشد و تکامل

با ورود سرمایه‌گذاران و تجار خارجی به دوبی، شهر به‌سرعت به یکی از مهم‌ترین بنادر تجاری جهان تبدیل شد. این افراد با خود فرهنگ، هنر و فناوری جدید آوردند و این شهر را به یکی از شهرهای پویا و جهانی تبدیل کردند.

با پیشرفت‌های هنرمندانه در معماری و توسعه پروژه‌های عظیم مانند برج خلیفه، جزایر مصنوعی و مراکز خرید مدرن، دبی به یکی از مقاصد گردشگری و تجاری مهم جهان تبدیل شد.

دبی امروز، نه‌تنها به‌عنوان یک مرکز تجاری و مالی، بلکه به‌عنوان یک نقطه مهم فرهنگی و گردشگری در منطقه و جهان شناخته می‌شود، و همچنان درحال‌رشد و تکامل است.

سیاست‌های داخلی دبی

سیاست‌های داخلی دبی به‌شدت تحت‌تأثیر ساختار فدرالی UAE و نقش خاص حاکم دوبی است. در زیر چند مورد از جنبه‌های کلیدی سیاست‌های داخلی دبی آورده شده است:

توسعه اقتصادی

دبی با راهبُردهای اقتصادی خود، از یک روستای صید ماهی به یک مرکز تجاری و مالی جهانی تبدیل شده است. مراکز مالی دبی، مناطق آزاد تجاری، و توسعه فرودگاه‌ها و بنادر، همه به جذب سرمایه و رشد کسب‌وکارها کمک کرده‌اند و سیاست‌های داخلی آن به‌شدت متمرکز بر توسعه اقتصادی، تجارت، گردشگری و فناوری است.

مهاجرت و کار در دبی

افزایش توسعه اقتصادی منجر به جذب نیروی کار خارجی شده است. بسیاری از این کارگران از کشورهای آسیایی مانند هند، پاکستان و فیلیپین می‌آیند. قوانین مهاجرت و ویزای کار به‌شدت سخت‌گیرانه است و سیاست‌های مهاجرت و ویزای دبی، نقش حیاتی در توسعه این شهر دارد.

پیشنهاد خواندنی:

حقوق و آزادی‌ در دبی

درحالی‌که دبی نسبت به امارات دیگر و سایر کشورهای منطقه، آزادی بیشتری دارد، اما همچنان قوانین و مقررات خاصی در مواردی مانند آزادی بیان و گرد هم آمدن‌ها وجود دارد و رسانه‌ها نیز با محدودیت‌هایی در خصوص موضوعات حساس، مواجه هستند.

امنیت دبی

امنیت در دبی بسیار مهم است و این شهر، توجه زیادی به امنیت داخلی و حفاظت از منافع و سرمایه‌گذاران خود دارد. نیروهای امنیتی و پلیس با کارایی بالا و فناوری پیشرفته به حفظ امنیت مردم و تجارت‌ها می‌پردازند.

در کل، سیاست‌های داخلی دوبی به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که توسعه پایدار، جذب سرمایه‌گذاری و حفظ استقرار و امنیت را تضمین کند.

جمع‌بندی درباره دبی، بهترین مقصد جهان

دبی یکی از هفت امارات متحدهٔ عربی است و در چند دههٔ گذشته به یک مرکز مالی، تجاری و گردشگری جهانی تبدیل شده است. شهری که به آسمان‌خراش‌های بلند، مراکز خرید مجلل و جاذبه‌هایی چون برج خلیفه و نخل جمیرا معروف است. دارای آب‌وهوای گرم و خشک صحرایی بوده و تابستان‌های آن بسیار گرم و با رطوبت است. اکثریت جمعیت دبی مسلمان هستند و زبان رسمی آن عربی است. جمعیت این شهر بیش از ۳ میلیون نفر برآورد شده است و اقتصاد آن بر پایه نفت، گردشگری، فناوری و تجارت استوار است. مدیریت شهر توسط حاکم دبی انجام می‌شود. دوبی، مکان‌های آموزشی با‌کیفیت بالا از جمله مدارس و دانشگاه‌های بین‌المللی با حضور اساتید برجسته بین‌المللی را دارا است. وسایل حمل‌ونقل آن شامل مترو، تاکسی، اتوبوس و تاکسی‌های هوایی است. از نظر تاریخی، دبی از قرون‌وسطی به‌عنوان یک منطقه مهم تجاری شناخته شده است و با کشف نفت در دهه 1970، رشد فوق‌العاده‌ای داشته است و امروزه، به‌عنوان یکی از مقاصد پرطرف‌دار گردشگری و تجاری جهانی شناخته می‌شود.

سؤالات متداول

دبی کشور است یا شهر؟

دبی یک شهر است و یکی از هفت امارات موجود در اتحادیهٔ امارات متحدهٔ عربی (UAE) است. امارات متحدهٔ عربی یک کشور مستقل است که از هفت امارت تشکیل شده‌است و دبی یکی از این امارات است.

اختلاف ساعت ایران با دبی چقدر است؟

دبی با ایران، 30 دقیقه اختلاف زمان دارد و ساعت دبی نیم ساعت جلوتر از ساعت ایران است؛ به طور مثال اگر در ایران ساعت 10 باشد، در دبی ساعت 10:30 است.

به چه زبانی در دبی صحبت می‌شود؟

زبان رسمی دبی عربی است، اما به زبان انگلیسی نیز به طور گسترده در فضای تجارت و مکان‌های عمومی صحبت می‌شود. 

آیا دبی شهر گرانی است؟

دبی یکی از شهرهای گران‌قیمت جهان است و در ضمن امکانات و خدماتی باکیفیت و متنوع ارائه می‌دهد. اما هزینه‌ها بسته به سبک زندگی و انتخابات شما می‌تواند در دبی متفاوت است.

 آیا دبی مناسب برای تجارت است؟

بله، دبی یکی از مراکز تجاری جهانی است و بسیاری از شرکت‌های بزرگ جهانی در اینجا شعبه دارند. همچنین دبی باتوجه‌به موقعیت جغرافیایی خود، قوانین ملایم تجاری و زیرساخت‌های مدرن، همواره سرمایه‌گذاران و کسب‌وکارهای بین‌المللی زیادی به سمت آن جذب می‌شوند.

آیا دبی پایتخت امارات متحده عربی است؟

دبی پایتخت امارات متحده عربی نیست. پایتخت امارات متحده عربی، ابوظبی است. دبی یکی از هفت امارات این کشور است و مرکز اقتصادی و گردشگری آن به شمار می‌رود، ولی ابوظبی مرکز سیاسی و پایتخت رسمی امارات متحده عربی است.

دبی چه آب‌وهوایی دارد؟

دبی دارای آب‌وهوای صحرایی گرم و خشک است. تابستان‌های آن بسیار گرم و مرطوبی دارد که دمای هوا در آن گاهی به بالای 40 درجه سانتی‌گراد می‌رسد و هوای آن در زمستان‌ها نسبتاً با دماهایی حدود 20 تا 30 درجه سانتی‌گراد معتدل‌تر و دلپذیرتر است.

آیا مردم دبی مسلمان هستند؟

بله، اکثریت مردم بومی دبی و سایر امارات متحده عربی مسلمان هستند و اسلام دین رسمی این کشور است.

تحصیلات در دبی چگونه است؟

دبی میزبان مدارس و دانشگاه‌های باکیفیت با استانداردهای بین‌المللی است. بسیاری از دانشگاه‌های برجسته جهانی شعبه‌هایی در دبی دارند و نظام آموزشی دبی به ارائه آموزش مدرن و جامع با تأکید بر فناوری و زبان‌های خارجی می‌پردازد.

اقتصاد در دبی چگونه است؟

اقتصاد دبی در چند دهه گذشته از وابستگی به نفت به سمت گردشگری، خدمات مالی، فناوری اطلاعات و تجارت ترانزیتی تغییر مسیر داده و رشد چشمگیری داشته است. دبی همچنین یکی از بزرگ‌ترین و مدرن‌ترین بنادر جهان را دارا است و به‌عنوان یک مرکز تجاری بین‌المللی شناخته می‌شود.

آیا دبی نفت دارد؟

بله، دبی نفت دارد، اما نسبت به برخی از همسایه‌های خود، مانند ابوظبی، منابع نفتی کمتری دارد. به همین دلیل، دبی همواره به دنبال تنوع‌بخشی به اقتصاد خود و کاهش وابستگی به نفت است.

105
|

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن